| Tytuł: | Co na pryszcze? |
| Autor: | Sylwia 7.9.2011, 10:32 |
| Cześć wszystkim. Błagam was pomóżcie mi. Jak się pozbyć tych okropnych pryszczy z twarzy. Co stosuje jakieś środki, to na chwilę jest poprawa a potem znowu jest to samo. Co robić? Bo ja jestem już bezsilna i załamana. | |
| Autor: | Kamila 4.12.2011, 16:31 |
| Hej. Mam 14 lat i tez miałam i mam problemy z pryszczami. Jest tak że one wychodzą znikają, smaruję je jakimiś kremami i mija tydzień i potem znowu wychodzą.U mnie jednak jest tak że to nie są takie typowe pryszcze tylko różnie : ,chrostki takie twarde guzły. Znalazłam lecz sposób żeby one nie powracały! Najpierw wieczorem myje twarz żelem Nivea pure efect (to jest taki żel-peeling),potem smaruje twarz kremem Nivea (dobrze wetrzyj),następnie punktowo nakładam wodę utlenioną lub krem Benzacne (w aptece dostaniesz go za ok.20 zł, i koniecznie wez mocniejszą dawkę). I to wszystko z mojej strony. Zależy też jaki masz typ cery. Ja mam tłustą. Aha i jeszcze najważniejsze : nie rób żadnych maseczek! Myślę że pomogłam ! :) | |
| Autor: | Takitam 26.1.2012, 19:35 |
| Chyba są jednak prostsze sposoby ale nie powiem że się nie naszukałem, byłem u lekarza wiele razy ostatecznie przepisał mi epiduo i ten lek mi pomógł. Kuracja trwa 3 miesiące ale biorąc pod uwagę że trudno jest wyleczyć trądzik jest to krótki czas. Polecam. | |

Naskórek jest jednym z elementów budowy skóry. Jest to nabłonek wielowarstwowy płaski, który składa się z pięciu warstw. Naskórek spełnia wiele ważnych funkcji w organizmie.
Trądzik jest chorobą skóry, która powoduje jej zmiany w postaci powszechnie znanych pryszczy. Jest to spowodowane nadmiernym wydzielaniem sebum – oleistej substancji zatykającej pory - przez gruczoły łojowe.
Archiwum