| Tytuł: | Ropne pryszcze |
| Autor: | ania 24.2.2011, 10:06 |
| Witam! Otóż od jakiegoś czasu mam problemy z cerą. Chodzi o trądzik. Nie jest on może duży, bo są to raczej małe krostki, ale jest ich dużo. Czasami "wyskoczy" mi taki duży ropny pryszcz. Teraz mam bardzo dużo malutkich ropnych pryszczyków, niektórych jeszcze nie widać, ale jeśli językiem "wypchne" brodę, strasznie je widać. Niedługo wybiore się z mamą do dermatologa, ale chciałabym się Was poradzić. Co robić z takimi pryszczami? | |
| Autor: | 24.2.2011, 14:02 |
| o matko dziewczyno...prawdopodobnie to są cysty też to miałam.. to najgorsza i bardzo trudna do pozbycia się rzecz jaka może wystąpić na twarzy. Broń Boże nie wolno tego smarować niczym na własną rękę a już tym bardziej wyciskać Rozniesiesz to sobie tylko na całej twarzy. Dermatolog pewnie zaproponuje Ci leczenie jakimś izotekiem. Na Twoim miejscu pędziłabym jak najszybciej do dermatologa bo pozostają po tym straszne przebarwienia i blizny | |
| Autor: | lidka 25.2.2011, 09:24 |
| tak jest idź szybko do lekarza dermatologa, pewnie jest to już stan zapalny i możesz doraźnie zażyć pyralginę ona go złagodzi miejmy nadzieje, że żadne ślady na twarzy Ci nie pozostaną | |
| Autor: | ala 25.2.2011, 11:57 |
| Od wielu lat walczę z trądzikiem. Na wszystkie możliwe sposoby. Była kuracja antybiotykowa, różne preparaty w postaci maści, żelów myjących, dosłownie wszystko. Sądziłam też, że stosując tabletki antykoncepcyjne moja cera będzie o niebo lepsza, a tu guzik. (nie stosuję tabsów anty ze wzg na cerę). Maści wysuszają mi skórę, więc muszę ją głęboko nawilżać. Ale dośc często robią mi się pryszcze, które zostają na bardzo długo(nawet do 2 miesięcy) i nic nie da się z nimi zrobic. Są ropne, podskórne i w dotyku b. wyczuwalne. Próbowałam je kiedyś wyciskac, ale to na nic. (wiem wiem, tego się nie robi). Ale w porównaniu do \\\"normalnych\\\" ropnych te są inne, a na wierzchu do tego zaczerwienione. Jak już wspominałam, maść tylko sprawia, że skóra w tym miejscu robi się sucha, z mogę ją skruszyć. Proszę o rady. I Pozdrawiam. | |
| Autor: | dorcia 28.2.2011, 08:55 |
| Z twojego opisu wnika, że przyczyną mogą być zaburzenia hormonalne - ale ja nie jestem lekarzem, więc najlepiej przejdź się do specjalisty | |
| Autor: | ala 28.2.2011, 13:34 |
| no cóż nie mam wyjścia idę jutro do lekarza mam nadzieję, że to nic strasznego | |
| Autor: | :(( 5.5.2011, 22:34 |
| Cześć, mam bardzo duży problem. :( Na moich plecach mam bardzo dużo pryszczy i nie wiem jak ich się pozbyć :( Próbowałam je smarować, ale wychodziło na to, że zapominałam. Co mam zrobić żeby mi zeszły? Mam je już długo i ciągle wyskakują nowe, niedługo wakacje i chciała bym już zacząć nosić bluzki z odkrytymi plecami :( POMOCY Dziewczyny ! :( | |
| Autor: | Natalia 31.8.2011, 21:29 |
| Myślę że po wizycie u dermatologa mogłabyś używać dla wzmocnienia efektu ACNE-STOP miałam podobny problem do ciebie używałam wiele preparatów niektóre działały mniej inne więcej ale żaden tak jak bym tego chciała postanowiłam że przed wizytą u dermatologa dam temu środkowi szansę i rzeczywiście podziałało nie mam blizn po pryszczach ani pryszczy wszystko się wygładziło na jego efekt czekałam niedługo i do dziś nie żałuje że spróbowałam . | |
| Autor: | akinom88 4.9.2011, 18:58 |
| Na problemy z pryszczami polecam Ance stop. nie ma nic lepszego. Ja męczyłam się kilka ładnych lat. Z całą pewnością mogę polecić ANCE STOP. nie ma co tracić czasu na pryszcze!! | |
| Autor: | vva 30.12.2011, 12:00 |
| A próbowałaś olejku z drzewa herbacianego Melaleuca? Mi tylko to pomaga lub gdy jest juz bardzo bardzo źle to wtedy wzmacniam sie Epiduo | |
| Autor: | hannka 26.3.2012, 20:29 |
| Trądzik. Myślę, że to epiduo to dobry pomysl, ja nie używalam ale moj brat tak, teraz wygląda normalnie:) Także chyba działa. | |
Naskórek jest jednym z elementów budowy skóry. Jest to nabłonek wielowarstwowy płaski, który składa się z pięciu warstw. Naskórek spełnia wiele ważnych funkcji w organizmie.
Trądzik jest chorobą skóry, która powoduje jej zmiany w postaci powszechnie znanych pryszczy. Jest to spowodowane nadmiernym wydzielaniem sebum – oleistej substancji zatykającej pory - przez gruczoły łojowe.
Archiwum